Нашите мотори се развиени со супериорна економичност на горивото земена предвид

Нашите мотори со најефикасно искористување на горивото

Нашиот опсег мотори беше прецизно конструиран да штеди гориво – без загрозување на перформансите. Ја оптимизиравме геометријата на комората за согорување. Вертикално дизајнирани, централно поставени единични инјектори. Зголемен степен на полнење со гориво…

Можеме да продолжиме да зборуваме (и да зборуваме) за нашите технички достигнувања. Она што е најважно за овие иновации е разликата што тие ја прават за вашиот краен резултат. И за животната средина.

Запознајте ги нашите мотори
Менувачот I-Shift помага да се заштеди гориво и да се намали неговата потрошувачка

I-Shift – едноставен, сигурен и со голема ефикасност на искористувањето на горивото

I-Shift ги максимизира перформансите и ефикасноста преку следење и реагирање на масата на возилото, стрмнината на патот, брзината и забрзувањето. Поврзан со дизел-моторот на Volvo, тој ја намалува потрошувачката на гориво до 5% во споредба со рачниот менувач. Комбиниран со технологија I-Roll за корстење на инерцијата, заштедувате до 7%. Навистина е лесен да се користи.

Поздравете го I-Shift
I-See овозможува попаметно, поекономично возење - во зависност од топографијата на патот

I-See – гледајте како се намалуваат сметките за гориво

Како што возите, I-See користи информации за стрмнината на патот за да управува со брзината и промената на степените на пренос на начин што обезбедува најефикасно искористување на горивото. Со искористување на кинетичката енергија на камионот, системот може да ја намали потрошувачката на гориво до 5%. Најголемите заштеди се постигнуваат на благи косини, но I-See ви заштедува гориво на речиси секакви видови стрмнини.

Ние развиваме пневматици кои го помагаат ефикасното искористување на гориво

Нагодете ги тркалата и напумпајте ја вашата заштеда

Користењето вистински пневматици со правилен притисок и на точно нагодени тркала и оски, може да ја намали потрошувачката на гориво за 14%. Нашите студии низ Европа покажуваат дека два од три камиони имаат неправилно нагодени оски и тркала. Значи, може многу да се добие со многу мал напор.

Совет за гориво е иницијатива од содејство што помага да поставите сопствени начела за ефикасност и да ја побарате поддршката што ви е потребна

Совет за гориво – доследно намалување

Продолжете да ги постигнувате вашите цели за горивото. И гледајте како се смалуваат како што станувате поефикасни. Претплатете се на нашата услуга Совет за гориво и ќе бидете поврзани со личен инструктор за гориво. Со нивната редовна анализа, експертски упатства и поддршка на располагање, веднаш ќе почнете да штедите гориво и ќе се подобрувате од година во година.

Заштедете гориво со Dynafleet

Откријте ја моќта што ја даваат податоците

Заедно, со Dynafleet и обуката на возачите, можете да заштедите до 7% гориво.

Dynafleet – следете ја вашата ефикасност на искористување на горивото

Запознајте го нашиот интелигентен систем за управување со возниот парк. Следете ја работата на вашите камиони и возачи во реално време и гледајте ги автоматски генерираните рангирања за ефикасно искористување на горивото. Потоа, направете споредби, забележете ги трендовите и спроведете профитабилни промени за штедење гориво.

Истражете го Dynafleet >

Обука за возачи – мали промени, големи заштеди

Нашиот курс за ефикасно возење ви помага да го извлечете максимумот од секоја капка гориво. Дел од програмата на Volvo Trucks за развој на возачите, докажаниот систематски приод создава шеми на возење со ефикасно искористување на горивото и одржливи, долгорочни заштеди – и е најефикасен во комбинација со извештаите на Dynafleet.

Обука за возачи на Volvo >

Аеродинамичните профили го намалуваат отпорот на воздухот и, како резултат на тоа, потрошувачката на гориво

Пакет за проток на воздухот

Пакетот за проток на воздухот може да ја подобри вашата економија на горивото дури за 8%. Тој ја намалува турбуленцијата, го намалува отпорот на воздухот и го одбива ветерот од приколката.  Освен заштедата на гориво и пари, тој исто така ги намалува и емисиите на CO2, што е одлично за животната средина.

Најдете го вашиот локален дилер

Започнете на вистинскиот начин

Клучот за економија на горивото е да ја имате од самиот почеток. Локалниот дилер е експерт за штедење гориво. Зошто да не им побарате помош?

Најдете го вашиот локален дилер