Volvo IFS во акција: видео

Погледнете го индивидуалното предно потпирање во акција

IFS обезбедува стабилност и реакција

Како стрела право, ги следи свиоците

Со Индивидуалното предно потпирање камионот се движи совршено право, дури и преку испакнатини и дупки. Тоа драстично го подобрува вртењето, совладувајќи го секое свртување со прецизна контрола. И ја зголемува стабилноста од превртување за 50%, одржувајќи ве стабилни на која било брзина.

Поголемиот дел од иновацијата лежи во оските

Иновацијата на оските

1. Дизајн со двојна вилушка
Овозможува тркалата да се движат вертикално независно едно од друго.

2. Насочување со запченик 
Ви дава директен контакт со тркалата речиси без задршка, за управување со вонредно брза реакција. 

3. Попречни делови
Тие се справуваат со стабилизирањето, што нормално го прави предната оска.

4. Воздух долу
Ги апсорбира ударите и го контролира вертикалното движење за комфорно потпирање.

Спецификации
Индивидуалното предно потпирање е на располагање за 4×2 и 6×2 со tag-оска или pusher-оска (само за влечно возило), со оптоварување на оската до 8,5 тони.

ИПП и динамичко управување: револуционерно управување на камион

Volvo динамичко управување

Индивидуалното предно потпирање и Volvo динамичкото управување го револуционизираа управувањето со камион.

Истражете го Volvo динамичкото управување
Најдете го вашиот локален дилер

Почувствувајте ја разликата

Направете пробно возење на камион со индивидуално предно потпирање и ќе ја почувствувате разликата. Веднаш. Најдете го најблискиот дилер на Volvo Trucks за да го искусите и да добиете одговор на сите ваши прашања за ракувањето.

Најдете го вашиот локален дилер