Искуство на возачот на камион за внатрешноста на кабината

Славење на возачите на камиони

Секоја компонента и секој замислив простор се прецизно дизајнирани да ви овозможат поголем комфор – без оглед дали сте зад управувачот, дали одмарате или цврсто спиете во креветот.
Внатрешни кутии за складирање во кабината на Volvo FH

Еден кубен метар дополнителен простор.

Исправените А-столбови, понискиот тунел на моторот и кренатиот покрив обезбедуваат дополнителен кубен метар простор. Има и одлични вести за високите возачи – висината за стоење е огромни 220 сантиметри.

Многу простор за вашите работи

Сега има дополнителен простор за складирање од 300 литри. Пространиот простор за складирање напред, под креветот, назад и надвор може да биде приспособен точно за вашите потреби. А има и многу паметно смислени прегради за помалите работи.

Креветот во кабината на Volvo FH

Поширок, покомфорен кревет

Долниот кревет е поширок за 40 милиметри кај главата и 55 милиметри во средината. Можете дури и да одберете кревет со рачна или електронска контрола кој се навалува до 55 степени – совршен за одмарање, читање или гледање телевизија.

Интегрираниот ладител за паркинг I-ParkCool

Вграден ладител за паркинг

Супериорно ладење, без нарушување на внатрешниот простор или аеродинамиката. I-ParkCool е интегриран ладител за паркинг кој ја контролира температурата преку ноќ и заштедува гориво преку ден.

Прочитајте повеќе за I-ParkCool
Внатрешниот шкаф во кабината на Volvo FH

Електрично ормарче за сушење

Електричното ормарче за сушење се става на горниот кревет или на ѕидот на кабината и е брз начин да ги исушите вашата облека, крпи и чевли. Тоа е исто така енергетски ефикасно, тивко и лесно се складира.

Внатрешен приказ на кабината на Volvo FH

Паметно и комфорно управување

Целосно приспособливиот управувач, кој доаѓа со функција за навалување на столбот од 20 степени, го прави возењето покомфорно. Пригодно се контролира со ножен педал, а можете и да го тргнете настрана кога влегувате или излегувате од кабината.

Водечко седиште во класата

Опсегот на нагодување на седиштето е од светска класа. Можете да го поместите 24 сантиметри напред-назад и 10 сантиметри горе-долу. Новата форма исто така дава супериорна странична потпора и обезбедува подобрена потпора за оние со подолги нозе.

Инструмент табла на Volvo FH

ECC со сензори за квалитет на воздухот

Електронската контрола на климата има подобрени отвори за воздух и мноштвото сензори и филтри што го прочистуваат воздухот пред тој да ги исполни вашите дробови. Резултатот е досега невиден квалитет на воздухот, подобрено одмрзнување и средина без провев.

Систем за услуги и Infotainment

Систем за услуги и Infotainment

Навигација што е лесна за користење, Dynafleet, подобрена комуникација и квалитетна аудио забава. Интегрираниот систем за услуги и infotainment на Volvo Trucks ги соединува овие услуги во еден интерфејс – седуминчен екран на допир. Работете со него рачно, преку говорни команди и копчињата на управувачот.

Размислете за вашето искуство во кабината.

Лесно за користење

Лесно за користење

Поедноставете ја контролата на вашите услуги и infotainment. И почувствувајте ги придобивките: подобро и побезбедно доживување на возењето, полесна навигација и поефикасно управување со возниот парк.

Овој систем ги комбинира единицата за аудио и забава со функциите на Dynafleet и навигацијата.

Интеграцијата на услугите и infotainment значи дека лесно ќе се ракува со нив. Допрете го екранот, притискајте ги копчињата на управувачот или користете го гласот. Она што најмногу ви одговара.

Oтвор на покривот на Volvo FH

Светларник со одлики за безбедност

Сончевиот покрив од тонирано стакло го надополнува чувството на пространа, светла кабина со многу воздух, а служи и како излез во случај на потреба. Тој исто така доаѓа со завеса за сонце, мрежа за комарци и опција за електронска контрола.

Најдете го вашиот локален дилер

Чувствувајте се како дома

Раскомотете се. Пробајте го седиштето. Креветот. Погледнете во сите ормарчиња. Нема да поверувате колку простор има.

Најдете го вашиот локален дилер