Ефикасен и безбеден начин на сервисирање

Со вас од почеток до крај

Од моментот кога ќе се јавите, вие сте во безбедни раце. Нашите координатори на случај го зборуваат вашиот јазик. А, ако сте во странство, нивната служба за превод ќе се погрижи да бидете разбрани. Тие се јавуваат во сервисна работилница и обезбедуваат дека сервисерот точно знае со што треба да се справат. Потоа, ве информираат сè додека не се вратите на патот.

Копче на контролниот пулт, лесно за дофат

VAS On-Call

Возете Volvo FH или Volvo FM и Volvo Action Service не е само стандард. Тој е вграден. Притиснете го копчето VAS на вашиот контролен пулт и за секунда ќе зборувате со оператор. Тие ќе ги знаат вашиот број на шасија и податоците од возачката картичка, како и вашата локација и кодови за грешки, така што нема да губите време објаснувајќи каде сте и што се случило. И ќе се вратите назад на патот уште побрзо.

Volvo Action Service – што е вклучено

24/7 помош на патот
Подготвени сме да помогнеме – 24/7, 365 дена во годината. Со нашата широка европска мрежа на сервисни работилници, можеме да дојдеме до вас речиси секаде. 

Сертифицирани сервисери на Volvo
Нашите сервисери постојано се обучуваат за новите производи, начини на сервисирање и опрема, така што вие сте во вешти раце.

Поправка на камион и приколка 
Освен услугата и поправките на камионот, ние ќе ви помогнеме да ја поправите приколката/каросеријата и дополнителната опрема, како што се задниот конзолен лифт, единиците за замрзнување, разладувањето и пневматиците.

Служба за превод
Ако сте во странство, нашите VAS-оператори можат да обезбедат превод помеѓу вас и локалната полиција или службите за поправка.

Враќање на возачот во земјата од каде што доаѓа 
Ако сте принудени да го напуштите камионот како резултат на дефект, болест или личен итен случај, ќе ви помогнеме да стигнете дома. 

Изнајмување камион и приколка 
Ако не можеме да ги направиме поправките навреме за да можете да ги завршите вашите комерцијални обврски, ќе средиме изнајмување камион и/или приколка.

Финансиска поддршка за итен случај 
Доколку направите неочекувани трошоци како резултат на дефект, ќе ви обезбедиме финансии за итен случај за да ви помогнеме да се справите. 

Правна помош 
Ако се соочувате со какви било потешкотии со локалните власти, ќе обезбедиме правна помош.

Ветување за време во возна состојба на Volvo (како опција)
Ако не можеме да го поправиме вашиот камион во текот на претходно утврдената временска рамка, ќе добиете автоматска финансиска компензација. 

Помош за влечење на Volvo (како опција)
Доколку не се можни поправки на патот, ќе ве одвлечеме до најблискиот дилер или сервисна работилница на Volvo.

Најдете го вашиот број

Држава Телефон Држава Телефон
AT 0800 29 89 64 HU 06800 123 61
BE 0800 159 45 IT 800 87 83 56
  00800 335 577 99 IE 1800 55 32 07
BY 8 820 0321 0003''''   1800 70 92 92'''
  8 800 1000 7788''''' KZ 8 800 1000 7788'''''
CH 0800 55 11 78 LU 0800 2560
  00800 335 577 99 NO 800 114 06
CZ 0800 18 72 93   00800 335 577 99
DE 0800 181 03 0 NL 0800 022 52 41
  00800 335 577 99   00800 335 577 99
DK 800 101 57 PL 00800 321 12 01
  00800 335 577 99 PT 800 80 50 32
ES 900 99 32 47 RU 8 800 333 7400
  900 9832511   8 800 100 7799'''''
FR 0800 90 75 18 SE 020 79 58 27
  00800 335 577 99   00800 335 577 99
FI 0800 11 32 02 TR 00800 329 13 22
GB 0800 89 88 92'' UA 8 800 502 9710'''''
  0800 92 92 92 ДРУГО +32 9 255 67 11''''''
GR 00800 321 23 22    
* Треба да се користи само од клиентите од ES и PT во ES.
** Треба да се користи само од клиентите од GB и IE во GB.
*** Треба да се користи само од клиентите од IE и GB во IE.
**** Може да се користи само на фиксни телефонски линии, а не на мобилни телефони.
***** Треба да се користи само од клиентите од BY, KZ, RU и UA во BY, KZ, RU и UA
****** Не е бесплатен телефонски број
VT

Продолжете да се движите

За да дознаете што го прави Volvo Action Service толку ефективен, поврзете се со локалниот дилер на Volvo Trucks.

Најдете го вашиот локален дилер